Izobraževanje svetovalnih delavcev za delo z neprostovoljnimi uporabniki

V Mladinskem centru Krško je v četrtek, 21.5.2015, v okviru projekta Preventivni mozaik Posavja potekal seminar z naslovom »Svetovalno delo z neprostovoljnimi in nemotiviranimi uporabniki«.

Seminar je bil namenjen svetovalnim delavcem na področju šolstva, socialnega in mladinskega dela, zaposlovanja in psihoterapevtom različnih psihoterapevtskih modalitet.1 - Izobraževanje strokovnjakov (2)

 

Izvajalca seminarja, zakonski in družinski terapevt Damijan Ganc in specializantka sistemske družinske terapije Anja Kurent sta predstavila nekatere najbolj pogoste primere neprostovoljnih oz. nemotiviranih uporabnikov, s katerimi se srečujejo strokovni delavci. Opozorila sta na nekatere glavne značilnosti svetovalnega dela z nemotiviranimi uporabniki in predstavila nekatere sodobne strategije svetovalnega dela s to ciljno skupino. Metodološko sta izhajala iz integrativnega, na raziskavah utemeljenega praktičnega modela, kognitivno-vedenjskega in na čustva osredotočenega pristopa.

1 - Izobraževanje strokovnjakov (3)Udeleženciso dobršen del seminarja posvetili praktičnim vajam in se preizkusili tako v vlogah svetovalnih delavcev kot neprostovoljnih uporabnikov.

1 - Izobraževanje strokovnjakov (1)

 

 

 

 

 

V zaključnem delu seminarja je zakonski in družinski terapevt Damijan Ganc predstavil nevrološke in psihodinamične temelje prenosa medosebnega stresa, opozoril na nevarnost izgorevanja na delovnem mestu in poudaril izredno pomembno vlogo supervizije in intervizije za svetovalne delavce in druge strokovnjake, ki nudijo pomoč različnim ranljivim skupinam.

Ta prispevek je nastal s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino

prispevka je odgovoren izključno MC Krško in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča

Nosilca Norveškega finančnega mehanizma.

Za MC Krško zapisal:

Damijan Ganc

Družinski inštitut Zaupanje

partner na projektu PmP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Visit Us On Facebook