VSTOP V VRTEC IN ŠOLO

V okviru projekta Preventivni mozaik Posavja vas vabimo na seminar

VSTOP V VRTEC IN ŠOLO

Vstop otroka v vrtec in kasneje v šolo je ena od čustveno zahtevnejših nalog in izzivov tako za otroka kot za celotno družino. Vstop v vrtec pomeni prvo daljšo ločenost otroka od staršev, spoznavanje novega okolja ter sveta, kjer bo gradil nove odnose. Ob tem otroci doživljajo številne stiske in negotovost. Ta občutja zaznajo in »nosijo« starši, skupaj z njimi pa tudi vzgojitelji, učitelji, strokovni delavci in ostali, ki se pri svojem delu srečujejo z otroki.

Na seminarju bomo razmišljali, kako pomagati otrokom pri premagovanju teh stisk, kako jih doživljamo kot starši, vzgojitelji ter kaj lahko s tem naredimo. Osvetlili bomo otrokove razvojne potrebe in otrokovo doživljanje sebe in odnosov. Posvetilli se bomo tudi drugim razvojnim mejnikom ob ločevanju otroka od staršev (prehod v srednjo šolo, na študij, odhod od doma v samostojno življenje).

Seminar bo  potekal v četrtek, 12. maja 2016 od 9. do 13. ure v Mladinskem centru Krško, CKŽ 105, Krško.

Seminar bo vodila specialistka zakonske in družinske terapije, Mojca Pompe Stopar.

Udeleženci bodo ob zaključku prejeli potrdilo o udeležbi na seminarju.

Izvedba seminarja poteka v okviru projekta Preventivni mozaik Posavja, ki je sofinanciran s strani Norveškega finančnega mehanizma 2009 – 2014, zato je udeležba brezplačna.

Prijave in  informacije: mojca.pompe@gmail.com ali mihaela.kovacic@mc-krsko.si

Visit Us On Facebook