Usposabljanje za prostovoljce za vodenje preventivnih delavnic »V Posavju žuramo brez drog in alkohola!«

V septembru smo uspešno izvedli usposabljanje novih prostovoljcev za vodenje preventivnih delavnic »V Posavju žuramo brez drog in alkohola!«, ki jih izvajamo v osnovnih in srednjih šolah v Posavju. Pridružilo se nam je dvajset nadobudnih prostovoljcev željnih novih znanj in izkušenj. Naša skupna srečanja so potekala interaktivno in dinamično. Vzdušje v skupini je bilo zelo prijetno, sproščeno, ustvarjalno in drug od drugega smo se naučili veliko novega.slika4

slika3

 

 

 

 

 

Program 10-urnega usposabljanja je temeljil na osnovah skupinske dinamike, spoznavanju metod dela pri vodenju skupine mladostnikov in primeri iz prakse. Spoznali smo se s kreativnimi in didaktičnimi pripomočki in se poigrali z idejami, kako jih izdelati sam.Srečanja so vsebovala praktične vaje ter osnovno znanje o dovoljenih in nedovoljenih drogah, odvisnostih ter nasilju in njegovih posledicah.

slika1

slika2

 

 

 

 

 

 

Usposabljanje je bilo izvedeno v sklopu projekta »Preventivni mozaik Posavja«, ki je sofinanciran iz programa Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014.

Izvajalki usposabljanja: Anja Kurent, spec. sist. družinske psihoterapije in Katja Starc,

univ. dipl. soc. del.

Zapisali: ekipa PmP

Ta prispevek je nastal s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino prispevka je odgovoren izključno MC Krško in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca Norveškega finančnega mehanizma.

Visit Us On Facebook