»PmP« v Osnovni šoli Velika Dolina

Ob začetku novega leta v okviru Preventivnega mozaika Posavja (»PmP«) nadaljujemo z izvedbo preventivnih dni po šolah. Tokrat smo se odpravili na območje brežiške občine. V sredo, 13.1.2016, smo obiskali učence iz 9. razreda Osnovne šole Velika Dolina in izvedli preventivni program »V Posavju žuramo brez drog in alkohola!«, katerega osnovni namen je ozaveščanje in informiranje o vidikih zasvojenosti ter promoviranje varne zabave in zdravega življenjskega sloga nasploh.

Program je potekal 5 šolskih ur, v prvem delu programa so učencem predavali trije strokovnjaki s področja sociale, zdravstva in policije, zatem so sledile interaktivne preventivne delavnice. Predavanja in delavnice so bile pri učencih dobro sprejete, še zlasti na delavnicah smo skupaj ustvarili krasno sproščeno vzdušje, kjer so se učenci »odprli« in lepo sodelovali, povedali svoja mnenja in zastavili nekaj vprašanj. Na delavnicah smo se dotaknili mnogih tem: kemične in nekemične vrste zasvojenosti, motnje hranjenja, način dela v komunah, zaupanje, kvalitetni odnosi, prijateljstvo, čustva, samopodoba, prosti čas…

Ob koncu srečanja na evalvaciji so učenci povedali, da jim je bila delavnica zanimiva, da je bilo poučno in da so slišali nove stvari. Z dobrimi občutki smo se poslovili in v želji, da bodo mladostniki izbrali zabavo brez drog in nasploh bili zadovoljni ter uspešni na vseh področjih.

Projekt je sofinanciran iz strani Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014.

Zapisala: mag. Danijela Švajger

Visit Us On Facebook